С действие или бездействие 40 служители на МВР са помагали през

...
С действие или бездействие 40 служители на МВР са помагали през
Коментари Харесай

40 служители на МВР са помагали на Георги Семерджиев, предстоят уволнения

С деяние или бездействие 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи са помагали през последните години на Георги Семерджиев, който аргументи жестоката злополука на бул. " Черни връх " - това е водачът, който през юли умъртви две девойки при тежкия пътен случай. Данните са от инспекция на вътрешното министерство, заяви пред Нова ТВ основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

На 5 юли джипът на Георги Семерджиев опустошава и убива на място Хариет и Христина. Момичетата са на тротоара на бул. „ Черни връх ”. Шофьорът бяга и е задържан в дома му. Оказва се, че той има 47 акта и 49 наказателни постановления за разнообразни нарушавания. Шофира с подправена шофьорска брошура, подправени регистрационни табели и метамфетамин в кръвта. Появяват се информации, че точно служители на реда му оказват помощ да избяга от мястото на злополуката и да се укрие. Министерство на вътрешните работи стартира инспекция – имало ли е над Семерджиев полицейски чадър. Появяват се информации, че точно служители на реда са му помогнали да избяга от местопроизшествието и да се укрие.

Тодоров уточни, че инспекцията против Симона Радева завършва до дни и се чака нейното дисциплинарно уволняване.

Проверката на Министерство на вътрешните работи обгръща последните 10 години. В тях Семерджиев е спиран с нарушавания на пътя и все пак е траял да кара, без да понесе никаква наказателна отговорност. Установени са 40 чиновници от Пътна и Охранителна полиция, които са си затваряли очите - съзнателно или от безгрижие. „ За страдание има констатации за огромна група чиновници, които с дейности или бездействия са открити такива данни за дисциплинарни нарушавания, което е мотив да стартират дисциплинарни производства против тях ”, сподели още Тодоров.

Дали става въпрос за чадър от по-високо равнище, или за инцидентни случаи, инспекцията в Министерство на вътрешните работи продължава.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР